Microneedling


MICRONEEDLING ( ENPITSU PEN)


  • Microneedling is een minimaal invasieve procedure waarbij hele fijne naaldjes gebruikt worden voor het maken van kleine (micro), gelijkmatige openingen in de huid. Hiermee wordt het natuurlijke helingsproces geactiveerd en wordt onder andere extra collageen aangemaakt.
  • Resultaten volgen in 3 fases: inflammatie, proliferatie en remodeleringHOE WERKT MICRONEEDLING

Microneedling is een minimaal invasieve procedure, waarbij hele fijne naaldjes gebruikt worden voor het maken van kleine (micro), gelijkmatige openingen in de huid. Hiermee wordt het natuurlijke helingsproces geactiveerd.

Door het creëren van gecontroleerde schade wordt het gezonde omliggend weefsel namelijk gedwongen om meer collageen aan te maken om de schade te herstellen.

Daarnaast zorgen de microkanaaltjes in de huid er voor dat er 80% meer productopname plaatsvindt in de huid zodat de werking van deze producten toeneemt.

Uiteindelijk zorgt dit 'ondersteunde' herstelproces voor een vermindering van de zichtbaarheid van hyperpigmentatie, rimpels, verslapping en onregelmatigheden zoals littekentjes als gevolg van acne of striae.

bewezen werking op hyperpigmentatie

Recente studies hebben aangetoond dat microneedling effectief de melanocyten aanpakt die verantwoordelijk zijn voor de overproductie van melanine en dus hyperpigmentatie.

Hierdoor zorgt de behandeling dus voor een meer heldere en egalere huid.NA DE BEHANDELING

Vlak na de behandeling kan de huid er rood uitzien en prikkelend aanvoelen. Dit is een normale reactie en tijdens de eerste 24 uur zal de roodheid sterk afnemen. De volgende dagen heeft de huid extra bescherming nodig tegen de zon en daarom smeer je best een zonnecrème met hoge SPF. Door de toegenomen celvernieuwing kan de huid droger worden en beginnen schilferen, gebruik gedurende deze periode een hydraterende crème om de huidbarrière extra te ondersteunen.


RESULTATEN

- anti-aging oplossing specifiek voor elk huidprobleem

- maximale werkzaamheid, met respect voor de huid

- gebruik voor gelaat en lichaam.


BEHANDELINGEN


  • Acne littekens of littekens van andere oorsprong, grove porieën, meeëters en onzuiverheden
  • Algemene huidveroudering en/of huidverslapping (eventueel rokershuid): huidverjongende behandeling
  • Fijne lijntjes (expressielijntjes) en rimpels: natuurlijke botoxbehandeling
  • Vermoeide, gezwollen en verkleurde wallen/ogen én droge, verouderde lippen
  • Doffe huid zonder glow: droge of vette huid of couperose huid
  • Over Pigmentatie en zonbeschadiging of zwangerschapsmasker

WANNEER IS MICRONEEDLING NIET GESCHIKT VOOR JOU,

Microneedling is in het algemeen veilig voor alle huidtypes, maar als je zwanger bent, ervaring hebt met eczeem, psoriasis, herpes, diabetes of andere chronische condities hebt raden wij je aan om eerst je arts te raadplegen voordat je start met een behandeling. Een gekwalificeerde huidexpert zal voorafgaand aan je behandeling ook vragen naar de bovenstaande condities.

Utsukusy

Bij de microneedling behandelingen zal er gebruik gemaakt worden van het pracht merk Utsukusy:


Met Utsukusy (= Japans voor schoonheid) is een nieuw tijdperk op het gebied van huidverzorging en schoonheid aangebroken.

Utsukusy streeft in alles naar evenwicht, waarbij een diepgaande eeuwenoude kennis van plantenkunde verbonden is met de omvangrijke moderne wetenschap over cosmetica.


Utsukusy combineert traditionele Japanse schoonheidsrituelen en therapieën met de nieuwste cosmetische technologieën. 

Zo creëren wij telkens weer innovatieve schoonheidsproducten van de hoogste kwaliteit.


Utsukusy schoonheidsproducten zijn met natuurlijke ingrediënten, ecovriendelijk en uitgebreid (dierproefvrij) wetenschappelijk getest.

Voor de samenstelling van alle Utsukusy producten worden uitsluitend de beste en zorgvuldig geselecteerde natuurlijke werkstoffen en activa gebruikt.

De producten zijn hypo-allergeen, waardoor allergische reacties en irritaties tot het minimum beperkt worden